2017


Masters of Rotterdam - Een hommage aan de hedendaagse kunstenaars van Rotterdam.

WTC Art Gallery, Rotterdam

Voorwoord:
Hugo Bongers, Anton Hoeksema, Hans Walgenbach


Arie van Geest

In 2011 ontstond het schilderij The sleeping Giant 1. Dit was de start van een schilderijenreeks genaamd The Broken Promised Land, die nu vijf jaar later bijna vijftig doeken omvat.
De tuin van zijn Franse zomerverblijf is de steeds terugkerende locatie die Arie van Geest kiest als vertrekpunt, om er de solitaire protagonisten, meestal opgedoken in de droom, een rol van betekenis te laten vertolken. De zachte waanzin van het illusoire is het belangrijkste ingrediënt waaraan een schilderij in zijn ogen moet voldoen.
In het botanische labyrint van schijn en wezen geven de oude bekenden uit zijn oeuvre; Alice, Bambi en Pinokkio wederom acte de présence, maar ook nieuwe elementen en fenomenen zoals Auschwitz, Anubis, Vincent & Theo van Gogh, Ganesha, Hanuman, geketende makaken in travestie en de gemaskerde dwergen Martin Luther King en Jimi Hendrix maken hun opwachting in het paradijselijk ogende niemandsland.
Het onstoffelijke, troostrijke licht dat in geen enkele verftube is te verkrijgen, wordt een belangrijke rol in het geheel. Van Geest beschouwt het derhalve als de trait d `union, die de afzonderlijke werken met elkaar verbindt.
The Broken Promised Land vertegenwoordigt het imaginaire domein van de verbeelding maar is tegelijkertijd een compensatie ontsproten uit de vaak zo paradoxale werkelijkheid vol rook en spiegels.
«  terug naar Catalogi

Masters of Rotterdam katalogus

Arie van Geest


Beweeg de muiswijzer over de afbeelding om de catalogus omslag te zien.

eBook 'The Broken Promised Land' The Broken Promised Land
(24 van de 96 pagina's)
© Arie van Geest